Gluténmentes fánk

gluténmentes fánk

Szereted a fánkot, de nem szeretnéd a cukros, fehérlisztes változatot fogyasztani? Akkor ezt a gluténmentes fánk receptet Neked találták ki. A fánk alapanyaga a zeller lesz, ezért is zeller fánk. Íme a gluténmentes fánk, a zeller fánk receptje:

Hozzávalók:

  • ~750 g párolt zeller
  • 3 db tojás
  • 15 g tápiókakeményítő
  • 15 g kókuszliszt
  • 20 g mandulaliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint esetleg valamilyen natúr ételízesítő
  • kókuszzsír a sütéshez

A gluténmentes fánk elkészítése:

A párolt zellert az összes többi hozzávalóval tedd egy turmixgépbe és turmixold le.

A keveréket minimum 15 percig hagyd állni.

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts kókuszzsírt, úgy hogy ellepje majd a fánkokat félig. Nyugodtan használj bő zsiradékot, ettől nem lesz semmi bajod.

Közepes lángon a fánkok mindkét oldalát aranybarnára süsd. Végül jól csöpögtesd le azért az olajat.

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes fánk receptet, a zellerfánkot.

gluténmentes fánk
Gluténmentes fánk


Szólj hozzá!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com