Diétás receptek Egyszerű paleo receptek Hétköznapi paleo receptek Paleo ételek Paleo receptek Paleo receptek kezdőknek

Zöldséggel töltött gomba

zöldséggel töltött gomba
zöldséggel töltött gomba

Zöldséggel töltött gomba

Természetes és ínycsiklandó zöldségekkel töltött gombák – ízletesen egyszerű recept! Fedezd fel a friss és tápláló zöldségek tökéletes harmóniáját a szaftos gombák ropogós héjában. Íme a zöldséggel töltött gomba receptje.

A zöldséggel töltött gomba hozzávalói

  • 4 fej portobello gomba
  • 3 közepes sárgarépa lereszelve
  • póréhagyma
  • 3 tojás felverve
  • só, bors, kurkuma
  • kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
  • 2 db édesburgonya a körethez

A zöldséggel töltött gomba elkészítése

  1. Vágd ki a gombák szárát és óvatosan (mert törik), amennyit tudsz még vegyél ki a gomba belsejéből
  2. A sárgarépákat hámozd meg és reszeld le
  3. Vágj fel egy kis póréhagymát karikákra, úgy 10 karika legyen legalább
  4. 3 db tojást verj fel mintha rántottát készítenél, picit sózd meg
  5. Egy serpenyőben hevíts fel zsíradékot és futtasd meg rajta a hagymát
  6. Add hozzá a lereszelt sárgarépát és párold kicsit
  7. Add hozzá a gomba belsejét is, amennyit ki tudtál szedni belőle
  8. Fűszerezed meg a zöldséges masszát, keverd össze
  9. Öntsd hozzá a tojást és keverd el, de ne rántott készíts, csak a fakanállal keverd
  10. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
  11. Halmozd a gombákba a zöldséges-tojásos tölteléket és tedd a sütőbe és süsd 15-20 percig
  12. Közben főzd meg az édesburgonyát, majd nyomkodd össze, adhatsz hozzá kókusztejszínt vagy vajat, hogy krémes legyen

Tálald a zöldséggel töltött gombákat az édesburgonya pürével

zöldséggel töltött gomba
zöldséggel töltött gomba

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com