Sült sárgarépa zöldfűszerekkel
Egy egyszerű, egészséges könnyen elkészíthető köretet keresel? Köretnek, de akár önálló fogásnak is jó lehet, de salátába is beleteheted. Íme a sült sárgarépa receptje.
A sült sárgarépa hozzávalói
- 5 – 6 szál sárgarépa (600 g)
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk fokhagymapor
- 1 szál rozmaring
- 10 szál kakukkfű
- 4 ek olívaolaj
- 1 kis csokor petrezselyem1 db citrom héja
A sült sárgarépa elkészítése
A zöldfűszeres sült sárgarépa elkészítését azzal kezdd, hogy a sárgarépát alaposan mosd meg, de nem hámozd meg
Hosszában vágd félbe, ha túl vastag, negyedeld
Sózd, borsozd, szórd meg a chilipehellyel, a fokhagymaporral, az aprított rozmaringgal és kakukkfűvel
Keverd össze az egészet az olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd meg
Amikor kész, szórd meg az aprított friss petrezselyemmel, és reszeld rá a citrom héját.
Ilyen egyszerű elkészíteni, próbáld ki Te is a sült sárgarépa receptjét!