Halas receptek Paleo receptek Pisztráng receptek

Sült pisztráng

sült pisztráng
sült pisztráng

Vajban sült pisztráng

Mit szólnál egy könnyű és friss ebédhez vagy vacsorához, amiben a halé a főszerep? Ez a vajban sült pisztráng receptje. 

A sült pisztráng hozzávalói

  • 1 egész szivárványos pisztráng kb. 350 g
  • ~40 g vaj
  • só, bors
  • 2 ág kakkukfű
  • 1 szál rozmaring

A sült pisztráng elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Szeleteld fel a vajat.
  3. Vágd le az uszonyokat ollóval.
  4. Hideg folyó víz alatt mosd meg a halat, majd óvatosan szárítsd meg.
  5. Sózd, borsozd minden oldalát, még belül is. Használd bátran a sót.
  6. Tedd a rozmaringot és a kakukkfüvet és kb. 20 g vajat a hal belsejébe. Fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejére is tegyék kb. 20 g vajat.
  7. Süsd 15-25 percig sütőtől  függően.

Köretként nagyon jó hozzá a Waldorf saláta. De lehet bármilyen párolt  zöldségköret, vagy friss saláta, de akkor mártásnak házi majonézt ajánlok. Ha pedig  serpenyőben akarod elkészíteni, akkor elég lehet maga a pisztráng filé, nem kell egész pisztráng.

Próbáld ki Te is ezt a sült pisztráng receptet!

sült pisztráng
Sült pisztráng

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com