A paleo kenyér recept
Ha szeretnél egy igazán jó és tartalmas kenyeret sütni, ami gluténmentes, paleo étrendbe is illeszthető, akkor ez a paleo kenyér recept Neked való. Lisztkeverék nélküli, néhány hozzávalóból.
A paleo kenyér recept hozzávalói
- 4 szobahőmérsékletű tojás
- 160 g szezámmagliszt
- 24 g útifűmaghéj
- 0,5 csomag sütőpor (6 gramm)
- 1 nagyobb csipet parajdi vagy Himalája só
- 1,5-3 dl felforralt víz (a recept leírásánál írom, hogy mennyi kb.)
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál a tetejére pl. szezámmag, lenmag, mák (opcionális)
A paleo kenyér recept elkészítése
- A tojásokat alaposan verd fel gépi habverővel, kb. 2 perc alatt megvan
- A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban
- A tojáshoz add hozzá a lisztes keveréket, keverd csomómentesre
- Add hozzá a kb. 1,5 dl forró vizet. Az eredeti receptben 3 dl szerepel. Én úgy csináltam, de így egy folyékony massza lett, amihez még adtam a szezámlisztből, meg az útifűmaghéjból, hogy formázható massza legyen. A vizet tehát óvatosan.
- Jól dolgozd össze és formálj belőle cipót
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 55-60 percig süsd. Közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert azzal elronthatod a sütési folyamatot. Ha nem légkeveréses a sütőd, akkor kb. 65-70 percig süsd
A kenyeret szobahőmérsékleten, száraz helyen tárold, tiszta konyharuhába csavarva
Próbáld ki Te is ezt a paleo kenyér receptet!
Forrás: Posta Renáta, Pénztárcabarát paleolit ételek hedonistáknak