Áfonyakrémleves

áfonyakrémleves
áfonyakrémleves

Nyári kánikulában kiváló hidegen, ősszel, télen pedig melegen ajánlom az áfonyakrémlevest. 

Hozzávalók:

  • ~350 g áfonya (friss vagy lehet fagyasztott is)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 200 ml kókusztejszín
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál eritrit (ízlés szerint még édesítheted főzés közben, kóstold meg)

Az áfonyakrémleves elkészítése

  1. Az áfonyát mosd meg, rakd egy lábosba, és szórd meg az eritrittel,  fahéjjal, szegfűszeggel, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
  2. Főzd forrástól számolva kb. öt-tíz percig, végül add hozzá a kókusztejszínt majd még kb. 1 percig főzd és húzd le a tűzről.
  3. Pépesítsd botmixerrel, ha gondolod át is szűrheted, hogy selymesen krémes legyen.

Tálald hidegen a nyári hőségben, melegen ősszel, télen.

Próbáld ki Te is az áfonyakrémleves receptet!

áfonyakrémleves
Áfonyakrémleves

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com