Gluténmentes süti

gluténmentes süti
Gluténmentes süti

Szereted a mákot? És az almát? Nézzünk egy kevert gluténmentes sütit, amihez még lisztet sem kell használnod és villámgyorsan elkészíthető. Íme a gluténmentes süti receptje:

 

 

Hozzávalók:

  • 200 g darált mák
  • 3 db közepes alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 evőkanál eritrit vagy xilit
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 késhegyni vanília aroma
  • 2 tojás

A gluténmentes süti elkészítése:

  1. Hámozd meg az almákat és nagylyukú reszelőn reszeld le. Keverd össze az eritrittel vagy nyírfacukorral és a fahéjjal.
  2. A tojásokat kézi habverővel enyhén verd fel (a sárgáját és a fehérjét együtt).
  3. Keverd hozzá az almát, a mákot és a szódabikarbónát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele és 200 fokon süsd kb. 35-40 percig.

Önmagában is rendkívül finom ez a gluténmentes süti, de tehetsz rá cukormentes lekvárt is akár.

gluténmentes süti
Gluténmentes süti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com