Szereted a mákot? És az almát? Nézzünk egy kevert gluténmentes sütit, amihez még lisztet sem kell használnod és villámgyorsan elkészíthető. Íme a gluténmentes süti receptje:
Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 3 db közepes alma
- 1 citrom reszelt héja
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 evőkanál eritrit vagy xilit
- 2 teáskanál fahéj
- 1 késhegyni vanília aroma
- 2 tojás
A gluténmentes süti elkészítése:
- Hámozd meg az almákat és nagylyukú reszelőn reszeld le. Keverd össze az eritrittel vagy nyírfacukorral és a fahéjjal.
- A tojásokat kézi habverővel enyhén verd fel (a sárgáját és a fehérjét együtt).
- Keverd hozzá az almát, a mákot és a szódabikarbónát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele és 200 fokon süsd kb. 35-40 percig.
Önmagában is rendkívül finom ez a gluténmentes süti, de tehetsz rá cukormentes lekvárt is akár.