Darált húsos töltött padlizsán
Szereted a padlizsánt és feldobnád kicsit? Készíts belőle darált hússal töltött csónakokat. Íme a darált húsos töltött padlizsán receptje:
A darált húsos töltött padlizsán hozzávalói
- 500 g darált sertéshús (lehet marhával vegyesen)
- ~ 1 kg padlizsán (én 4 kis és közepes padlizsánt használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- zöldfűszerek
- reszelt sajt (opcionális)
- kókuszzsír
Darált húsos töltött padlizsán elkészítése
Alaposan mosd meg a padlizsánokat, vágd ketté őket, majd kapard ki kanállal a belsejüket, de vigyázz, hogy ne legyen túl vékony végül
A padlizsán húsos belsejét darabold kis kockákra, és tedd félre
A vöröshagymát kókuszzsírban pirítsd meg
Add hozzá a darált húst, és fehéredésig süsd
Dobd hozzá a padlizsándarabokat, és pirítsd össze
Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezd, majd szórd meg pirospaprikával. Párold, amíg a hús meg nem puhul
Töltsd a keveréket a felezett padlizsánokba. szórd esetleg reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben, süsd körülbelül 20-25 percig
Próbáld ki Te is ezt a darált húsos töltött padlizsán receptet és nézd meg a többi padlizsán receptet is!