Céklás fasírt répafánkkal
Szereted a fasírtot? Szeretnéd egy kicsit különlegessé tenni? Íme egy recept, ami tényleg színt visz az ételbe. Köretként pedig próbáld ki mellé a répafánkot. Ez a céklás fasírt a répafánkkal beilleszthető bármilyen diétába, valamint a paleo étrendbe is. Íme a recept.
Hozzávalók a céklás fasírthoz:
-
egy közepes méretű cékla fele
-
1 szál újhagyma
-
valamilyen kemény sajt
-
400 g darált hús (lehet sertés-marha vegyesen)
-
1 tojás
-
50 g őrölt mandula vagy mandulaliszt
-
só, bors
-
fűszerek: rozmaring, kakukkfű, majoranna, petrezselyem
-
kókuszzsír a sütéshez
A céklás fasírt elkészítése lépésről lépésre
-
Reszeld le a céklád, ha gondolod főzd meg és utána, de lehet nyersen is
-
Szeleteld vékonyra az újhagymát
-
Keverd össze a darált hússal a céklát, a vékonyra szelt hagymát, és reszeld rá a sajtot
-
Add hozzá a tojást, valamint az őrült mandulát vagy mandulalisztet
-
Add hozzá a fűszereket és jól keverd össze.
-
Vizezd be a kezed és formálj tetszőleges méretű fasírtgolyókat belőle.
-
Kisütheted serpenyőben illetve sütőben is. A sütőben való sütés előnye, hogy zsírt kell használni, de az aljára és a tetejére tegyél, hogy ne száradjon ki.
A köret, a répafánk hozzávalói:
-
400 g puhára párolt sárgarépa
-
2 tojás
-
3-4 evőkanál kókuszliszt
-
1 csipet szódabikarbóna
-
só, bors
-
vaj vagy kókuszzsír a sütéshez
A répafánk elkészítése:
-
A sárgarépát a tojással, a kókuszliszttel, a szódabikarbónával és a sóval, borssal turmixold össze. A massza lágy legyen, de ne folyékony.
-
Forrósítsd fel a zsíradékot
-
Kb 1 evőkanálnyi darabot dobj bele a felforrósított zsíradékba
-
Kis lángon mindkét oldalát süsd meg aranyszínűre , majd konyhai papírtörlőre tedd rá, hogy a felesleges zsírt felszívja róla
Tálald a céklás fasírt mellé. A gyerekek is imádni fogják, kiválóan helyettesíti a krumplit. Próbáld ki Te is!