Nem szereted a hagyományos bolti kenyereket? Gluténérzékeny vagy és emiatt nem is akarsz semmilyen búzából készült ételt enni? Készíts karfiolból kenyeret, ami gluténmentes, diétás és még rendkívül finom is.
Karfiolkenyér
Hozzávalók:
-
2 bögre felaprított karfiol
-
2 tojás
-
1 evőkanál darált mandula vagy valamilyen gluténmentes liszt (pl. Szafi lisztek)
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
só, bors, fűszerek ízlés szerint
A karfiolkenyér elkészítése:
- Szedd rózsáira a karfiolt és mosd meg.
- Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig.
- Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt daráld össze kicsit.
- Add hozzá a tojást, darált mandulát vagy a lisztet és a fűszereket. Én csak pici sót tettem hozzá és 4 evőkanállal a lisztből.
- Innentől kezdve kétféleképpen is elkészítheted.
- Az egyik, hogy sütőben kisütöd. Ekkor formázz kis lapokat, korongokat a sütőpapírra és ezt tedd a sütőbe. Süsd – sütőtől függően – 10 percig, majd fordítsd meg és még 7 percig. Ha szeretnéd, hogy ropogósabb legyen, még megpiríthatod serpenyőben.
- A másik út, hogy, a masszát, amit kapsz, betöltöd szendvicssütőben és ott sütöd ki. Ott is érdemes fordítani, hogy mindkét oldala átsüljön.
- Egy nagyon kellemes, édeskés ízű lepény lesz a végeredmény. Ez a karfiolkenyér. Eheted önmagában, tehetsz rá például pirított csirkecsíkokat, pulykacsíkokat, zöldségeket vagy valamilyen light sajtot.
Próbáld ki Te is ezt a karfiolkenyér receptet!