Karfiolkenyér, egy igazi gluténmentes kenyér

karfiolkenyér
karfiolkenyér

Nem szereted a hagyományos bolti kenyereket? Gluténérzékeny vagy és emiatt nem is akarsz semmilyen búzából készült ételt enni?  Készíts karfiolból kenyeret, ami  gluténmentes, diétás és még rendkívül finom is.

Karfiolkenyér

Hozzávalók:

  • 2 bögre felaprított karfiol

  • 2 tojás

  • 1 evőkanál darált mandula vagy valamilyen gluténmentes liszt (pl. Szafi lisztek)

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • só, bors, fűszerek ízlés szerint

A karfiolkenyér elkészítése:

  • Szedd rózsáira a karfiolt és mosd meg.
  • Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig.
  • Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt daráld össze kicsit.
  • Add hozzá a tojást, darált mandulát vagy a lisztet és a fűszereket. Én csak pici sót tettem hozzá és 4 evőkanállal a lisztből.
  • Innentől kezdve kétféleképpen is elkészítheted.
  • Az egyik, hogy sütőben kisütöd. Ekkor formázz kis lapokat, korongokat a sütőpapírra és ezt tedd a sütőbe. Süsd – sütőtől függően – 10 percig, majd fordítsd meg és még 7 percig. Ha szeretnéd, hogy ropogósabb legyen, még megpiríthatod serpenyőben.
  • A másik út, hogy, a masszát, amit kapsz, betöltöd szendvicssütőben és ott sütöd ki. Ott is érdemes fordítani, hogy mindkét oldala átsüljön.
  • Egy nagyon kellemes, édeskés ízű lepény lesz a végeredmény. Ez a karfiolkenyér. Eheted önmagában, tehetsz rá például pirított csirkecsíkokat, pulykacsíkokat, zöldségeket vagy valamilyen light sajtot.

Próbáld ki Te is ezt a karfiolkenyér receptet!

karfiolkenyér
Karfiolkenyér

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com