Rakott karfiol egyszerűen
Szereted a karfiolt? Mit szólnál egy rakott karfiol recepthez, amibe, darált húst is teszünk? Ez kitűnő lehet ebédre, vacsorára. Íme a rakott karfiol egyszerűen.
Hozzávalók a rakott karfiolhoz:
A raguhoz:
-
2 fej vöröshagyma, felkockázva
-
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
-
250 g gomba, darabolva
-
500 g darált sertéshús
-
100 g paradicsompüré
-
só, bors
-
bazsalikom, kakukkfű
-
kókuszzsír a sütéshez
a tetejére:
-
500 g főtt zeller
-
500 g főtt karfiol
-
2 evőkanál kókuszzsír
-
2 tojás
-
só, bors
A rakott karfiol egyszerűen:
-
A raguhoz a kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát.
-
Add hozzá a fokhagymát, a gombát és a darált sertéshúst.
-
Sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítsd.
-
Nagyjából 10 percig párold, majd add hozzá a paradicsompürét és fedő nélkül sűrítsd be.
-
A zellert és a karfiolt sós vízben főzd puhára.
-
Szűrd le és a kókuszzsírral, sóval, borssal valamint a tojásokkal turmixold össze. Egy jó kis “pépet” fogsz kapni.
-
Egy tepsibe terítsd le a húsos ragut és a tetejét vond be a zöldségpürével és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd.
Vágd kockákra és tálald.
Ez a rakott karfiol egyszerűen, próbáld ki Te is!