Gombával töltött édesburgonya
Melegszendvics helyett finom és gyors vacsora, vagy reggelire is kiváló ez a gombával töltött édesburgonya.
A gombával töltött édesburgonya hozzávaló
- 2 közepes édesburgonya kb. 600 g
- 200-250 g csiperkegomba
- petrezselyem
- 2,5 dl kókusztej
- só, bors, pirospaprika
- 1 kisebb alma
- valamilyen kemény sajt (opcionális)
- kókuszzsír és/vagy kacsazsír
A gombával töltött édesburgonya elkészítése
- Sikáld le alaposan az édesburgonyákat, a héját hagyd rajtuk (ha nagyon zavarna persze akkor hámozd meg).
- Tegyél fel vizet főzni egy fazékba és forrástól számítva kb. 10-15 percig főzd, míg meg nem puhul, ne főzd szét.
- Míg fő az édesburgonya egy másik edénybe hevíts egy kis kókuszzsírt és párold meg rajta a gombafejeket (vágd 4 felé).
- Add hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, petrezselymet, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Mikor a kókusztejben is főtt egy kicsit, turmixold le, nem baj ha nem lesz teljesen sima.
- A megfőtt édesburgonyákat vágd félbe és kend be a kacsazsírral vagy a kókuszzsírral mindkét oldalát.
- Tedd a félbevágott édesburgonyákat egy tepsire és halmozd rá a gombás krémet.
- Reszeld rá az almát és a sajtot.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süsd.
Próbáld ki Te is az gombával töltött édesburgonya receptjét illetve próbálj ki más édesburgonya recepteket is!