Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕
Igen, támogatom az oldalt
Gombával töltött édesburgonya
Melegszendvics helyett finom és gyors vacsora, vagy reggelire is kiváló ez a gombával töltött édesburgonya.
A gombával töltött édesburgonya hozzávaló
- 2 közepes édesburgonya kb. 600 g
- 200-250 g csiperkegomba
- petrezselyem
- 2,5 dl kókusztej
- só, bors, pirospaprika
- 1 kisebb alma
- valamilyen kemény sajt (opcionális)
- kókuszzsír és/vagy kacsazsír
A gombával töltött édesburgonya elkészítése
- Sikáld le alaposan az édesburgonyákat, a héját hagyd rajtuk (ha nagyon zavarna persze akkor hámozd meg).
- Tegyél fel vizet főzni egy fazékba és forrástól számítva kb. 10-15 percig főzd, míg meg nem puhul, ne főzd szét.
- Míg fő az édesburgonya egy másik edénybe hevíts egy kis kókuszzsírt és párold meg rajta a gombafejeket (vágd 4 felé).
- Add hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, petrezselymet, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Mikor a kókusztejben is főtt egy kicsit, turmixold le, nem baj ha nem lesz teljesen sima.
- A megfőtt édesburgonyákat vágd félbe és kend be a kacsazsírral vagy a kókuszzsírral mindkét oldalát.
- Tedd a félbevágott édesburgonyákat egy tepsire és halmozd rá a gombás krémet.
- Reszeld rá az almát és a sajtot.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süsd.
Próbáld ki Te is az gombával töltött édesburgonya receptjét illetve próbálj ki más édesburgonya recepteket is!

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)