Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕
Igen, támogatom az oldalt
Szereted a tojásos nokedlit? Mit szólnál egy gluténmentes változathoz, ami még finom is. Íme a gluténmentes tojásos nokedli receptje:
Hozzávalók:
A nokedlihez:
-
3db tojás
-
100 ml víz
-
1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
-
só
-
kókuszzsír
a salátához:
-
fejessaláta
-
~1 liter víz
-
1/2 dl ecet
-
1 mokkáskanál eritrit vagy xilit
-
só
+ 4 db tojás felverve
A gluténmentes tojásos nokedli elkészítése lépésről lépésre:
-
Először a salátát mosd meg, és féltenyérnyi darabokra tépked szét. A vízbe öntsd bele az ecetet, sózd és, cukrozd meg és öntsd a salátára. Hűtőben tárold felhasználásig.
-
Készítsd el a nokedlit. Ehhez 3 db tojáshoz adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet. Add hozzá a lisztkeveréket és keverd simára.
-
Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a nokedli tésztát.
-
Miután besűrűsödött szaggasd lobogó vízbe, várd meg míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Hideg vízzel öblítsd át.
-
Kókuszzsírt hevíts egy nagyobb serpenyőben, dobd rá a nokedlit, majd a 4 db felvert tojást és keverd el benne.
Tálald a fejes salátával!
Próbáld ki Te is ezt gluténmentes tojás nokedli receptet!

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)