Gluténmentes zsemle recept
Szeretnél egy finom és ráadásul egészséges alapanyagokból készült zsemlét fogyasztani? Ráadásul gluténmentesen, csökkentett szénhidráttartalommal ? Íme a gluténmentes zsemle receptje.
A gluténmentes zsemle recept hozzávalói:
- 2 db tojás
- 150 ml víz
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 1 csomag Éléskamra lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes zsemle receptjének elkészítése lépésről lépésre:
- A tojásokhoz keverd hozzá a 150 ml vizet, a felolvasztott kókuszzsírt.
- Add hozzá a gluténmentes zsemle lisztet és gyúrd át kézzel egyenletesre.
- 20 percig pihentesd.
- A pihentetés után gyúrd a deszkán, szilikonos nyújtólapon, majd enyhén lisztezett felületen készíts a tenyereddel görgetve zsemleformákat belőle. Készíthetsz belőle 2 db nagyobb zsemlét vagy 4 db kisebbet. Szórhatsz rá szezámmagot, mákszemeket.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30-35 percig.
Várd meg míg kihűl, csak utána fogyaszd. Remek alap szendvicsekhez, de készíthetsz belőle hamburgert is.
Hűtőben napokig eltartható. Próbáld ki Te is ezt az egyszerű gluténmentes zsemle receptet.