Muffin mandulalisztből
Egy finom muffin, ami gluténmentes, tejmentes, és még cukormentes is? Ez a muffin mandulalisztből készül és rendkívül finom és könnyű elkészíteni. Íme a muffin mandulalisztből.
Hozzávalók
- 200 g mandulaliszt
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 3 tojás
- 2.5 dl kókusztej vagy mandulatej
- 2 evőkanál eritrit
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
- 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
A muffin mandulalisztből elkészítése
- A sütőt melegítsd elő 175 fokra.
- Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a mandulalisztet, a sütőport, a gluténmentes zabpelyhet és a fahéjat.
- Egy másik tálban keverd el a tojásokat a eritrittel, csorgasd hozzá a kókuszolajat, végül adagold bele a tejjel felváltva a zabpelyhes mandulalisztet.
- Robotgéppel keverj belőle sima tésztát.
- A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, ezekben oszd el a tésztát.
- A tetejét szórd meg mandulaszeletekkel, és tedd a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
Próbáld ki ezt a muffint mandulalisztből és nézd meg a többi mandulalisztes receptet is az oldalon!