Gluténmentes bejgli

gluténmentes bejgli

Ne mondj le a gluténmentes diétában se bejgliről. Ez a bejgli gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Bátran fogyaszthatod az ünnepek alatt. Íme a gluténmentes bejgli receptje:

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék

  • 4 db M-es tojás + 1 tojás a kenéshez

  • 40 ml víz

  • 30 ml citromlé

  • 60 g eritrit

  • 60 g lágy kókuszzsír

A töltelékhez:

  • 200 g darált mák vagy dió

  • ~100 ml víz

  • 60 g eritrit

  • citrom reszelt héja

  • csipetnyi vaníliaőrlemény

A gluténmentes bejgli elkészítése:

  1. A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz adj 40 ml vizet, 30 ml frissen facsart citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt

  2. Keverd el a liszttel, gyúrd át picit és tedd a hűtőbe pihentetni 20 percre

  3. A pihentetés után lisztezett deszkán gyúrd át (érdemes mert nekem anélkül leragadt)

  4. Ketté is oszthatod a tésztát, de egyben is hagyhatod, akkor egy szép nagy bejgli lesz belőle.

  5. Töltsd meg a diós vagy mákos töltelékkel a mindenmentes bejglit.

  6. Tekerd fel a tésztát és két végét nyomkodd össze.

  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd rá és kend le először a tojás sárgájával, majd a fehérjével és a végén szurkáld meg villával.

  8. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes bejgli receptet Te is!


gluténmentes bejgli
Gluténmentes bejgli



Szólj hozzá!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com