Zöldséggel töltött gomba
Természetes és ínycsiklandó zöldségekkel töltött gombák – ízletesen egyszerű recept! Fedezd fel a friss és tápláló zöldségek tökéletes harmóniáját a szaftos gombák ropogós héjában. Íme a zöldséggel töltött gomba receptje.
A zöldséggel töltött gomba hozzávalói
- 4 fej portobello gomba
- 3 közepes sárgarépa lereszelve
- póréhagyma
- 3 tojás felverve
- só, bors, kurkuma
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
- 2 db édesburgonya a körethez
A zöldséggel töltött gomba elkészítése
- Vágd ki a gombák szárát és óvatosan (mert törik), amennyit tudsz még vegyél ki a gomba belsejéből
- A sárgarépákat hámozd meg és reszeld le
- Vágj fel egy kis póréhagymát karikákra, úgy 10 karika legyen legalább
- 3 db tojást verj fel mintha rántottát készítenél, picit sózd meg
- Egy serpenyőben hevíts fel zsíradékot és futtasd meg rajta a hagymát
- Add hozzá a lereszelt sárgarépát és párold kicsit
- Add hozzá a gomba belsejét is, amennyit ki tudtál szedni belőle
- Fűszerezed meg a zöldséges masszát, keverd össze
- Öntsd hozzá a tojást és keverd el, de ne rántott készíts, csak a fakanállal keverd
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra
- Halmozd a gombákba a zöldséges-tojásos tölteléket és tedd a sütőbe és süsd 15-20 percig
- Közben főzd meg az édesburgonyát, majd nyomkodd össze, adhatsz hozzá kókusztejszínt vagy vajat, hogy krémes legyen
Tálald a zöldséggel töltött gombákat az édesburgonya pürével