Egy szuper alaszkai tőkehalfilé recept, az alaszkaitőkehal-pástétom zellerkéregben. Egytálétel, mely vendégeknek vagy hétvégén ebédre is jó.
Hozzávalók:
- 500 g alaszkai tőkehal kockákra vágva
- 400 g zeller
- 1 póréhagyma, karikákra vágva
- 250 g gomba, kockázva
- 1 tk kapor
- 1 ek. aprított petrezselyem
- só, bors
- 1 ek. kókuszliszt
- 1,5 kókusztej
- 2 ek. friss citromlé
- 2 tojás
Alaszkai tőkehalfilé recept elkészítése:
A zellert vízgőzben párold puhára. A zsiradékon dinszteld meg a póréhagymát és a gombát. Add hozzá a felkockázott halat, a kaprot, a petrezselymet, sózd, borsozd. Fedd le és néhány percig párold. Szórd meg a kókuszliszttel és keverd bele a kókusztejet. Utóbbiból 1-2 evőkanálnyit tegyél hozzá a zellerpüréhez. Facsarj bele egy kis citromlevet, majd oltsd el a lángot alatta.
A puhára párolt zellert két tojással, sóval, borssal, és a félretett 1-2 kanálnyi kókusztejjel turmixold össze. Egy tűzálló tál aljára tedd a halragut és simítsd rá a zellerpürét és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig. Ha a sütődnek van grill funkciója, akkor érdemes használnod az utolsó pár percben.
Próbáld ki Te is ezt az alaszkai tőkehalfilé receptet, az alaszkaitőkehal-pástétomot zellerkéregben.