Glutén és tejmentes receptek Gluténmentes kenyér receptek Paleo étrend receptek Paleo karácsonyi sütemények Paleo receptek Szafi kenyér és péksütemény liszt receptek

Paleo kalács

paleo kalács
paleo kalács

Paleo kalács

Kalácsot bármikor ehetsz, ez nem csak a húsvét része. Készítsd el az egészséges, paleo verzóját, mely gluténmentes, tejmentes, szénhidrátcsökkentett, nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mint a bolti kalácsok. Íme a paleo kalács receptje.

A paleo kalács hozzávalói

  • 200 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 25 g eritrit
  • 1 g  só
  • 10 g citromhéj
  • 2 db egész tojás
  • 4 db tojás fehérje
  • 20 g  kókuszolaj
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 50 g langyos víz
  • ~ 6 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
  • ~ 5 g tojássárgája és pici víz a kenéshez

A paleo kalács elkészítése

  1. Mérd ki egy edénybe (a lisztkeverék kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel keverd el jól el
  2. Add hozzá a lisztkeveréket és dolgozd csomómentesre.
  3. Pihentesd a tésztát 10 percig.
  4. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
  5. Keverd össze a kenéshez a tojássárgát a vízzel.
  6. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát.
  7. Oszd 3 egyenlő súlyú darabra és gyúrj belőlük  gombócokat.
  8. Minden tésztadarabot formázz rudakká, úgy, hogy a két végük vékonyabb legyen.
  9. A 3-as fonás technikájával nem túl szorosan fond össze. Egy kis segítség a fonáshoz, persze a tésztánk más lesz, nem a hagyományos. Nézz videót, hogyan is kell 🙂
  10. Rakd át a kalácsot a tepsire és kend le a tetejét a tojás sárgájával.
  11. Süsd előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig.
  12. Rácson hagyd kihűlni.

Próbáld ki Te is ezt a paleo kalács receptet és nézd meg, hogy a húsvéti sonkát, hogyan érdemes megfőzni, a kalács mellé nagyon jó lesz.

paleo kalács
Paleo kalács

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com