Bejgli recept Glutén és laktózmentes ételek Paleo karácsonyi sütemények Szafi kenyér és péksütemény liszt receptek Szafi süteményliszt receptek

Szénhidrátcsökentett bejgli

szénhidrátcsökkentett bejgli
szénhidrátcsökkentett bejgli

Odafigyelsz az alakodra? Kevesebb szénhidrátot fogyasztasz? Akkor ezt a bejgli receptet Neked találták ki. Íme a szénhidrátcsökkentett bejgli receptje.

A tészta hozzávalói:

  • 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék

  • 50 g eritrit

  • 1 g himalaya só

  • 60 g kókuszolaj (kókuszzsír felolvasztva)

  • 25 kókuszkrém vagy kókusztejszín

  • 3 db tojás

  • 30 g frissen facsart  citromlé

A töltelék hozzávalói:

  • 80 g darált dió

  • 40 g eritrit

  • 5 g útifűmaghéj

  • 20 g cukormentes sárgabaracklekvár

A szénhidrátcsökkentett bejgli elkészítése lépésről lépésre:

  1. Külön edénybe mérd ki a száraz és folyékony hozzávalóit a tésztának.

  2. Öntsd össze és gyúrd össze, néhány másodperc alatt összeáll a tészta.

  3. Pihentesd míg a tölteléket összeállítod.

  4. Keverd össze a töltelék száraz összetevőit, majd add hozzá a lekvárt. Kanállal keverd jól össze.

  5. Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra és tedd rá a tölteléket. Oszlasd el úgy rajta, hogy a széleitől, hagyj 1-1,5 cm-t.

  6. Tekerd fel a hosszanti oldaláról és kend le kókuszolajjal.

  7. Előmelegített sütőben 175 fokon süsd 35-40 percet, ez sütőtől is függ.

Kóstold meg Te is ezt a fantasztikus szénhidrátcsökkentett bejglit!

szénhidrátcsökkentett bejgli
Szénhidrátcsökkentett bejgli

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com