Gluténmentes fonott kalács
Fedezd fel a tökéletes harmóniát a puha, fonott kalács és a gluténmentes életmód között. Egyszerűen elkészíthető, gyönyörűen fonott kalács minden harapásával meghódítja a szívedet és a gyomrodat. Próbáld ki most, és élvezd az egészséges és ízletes gasztronómiai élményt! Íme a gluténmentes tejszínes fonott kalács receptje.
A gluténmentes fonott kalács hozzávalói
- 200 g langyos kókusztejszín
- 100 g langyos víz
- 1 tojás
- 12 g eritrit
- 3 g porélesztő
- 3 g só
- 320 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 1 tojás a kenéshez
A gluténmentes fonott kalács elkészítése
- OId fel a nedves hozzávalókban a sót, az élesztőt és az eritritet, majd add hozzá a lisztet és fakanállal keverd jól el, míg besűrűsödik. Először lágy lesz a tészta
- Fed le az edényt és pihentesd 15 percig
- Ezután, enyhén lisztes felületen gyúrd át a tésztát és oszd két részre (én 2 szálas fonást alkalmaztam, ha másmilyet használsz akkor aszerint oszd el a tésztát)
- Készítsd el a tetszőleges fonást és tess a tésztát sütőpapírral fedett tepsire.
- Kend le a tetejét a tojással és pihentesd, míg a sütő melegszik.
Mielőtt a sütőbe rakod ismét kend le. - Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- Ekkor tedd be a tepsit, majd állítsd a hőmérsékletet 190 fokra és süsd 40-50 percig, sütőtől függően
Kiváló a húsvéti sonkához, de nem csak húsvétkor hanem bármikor ha kalácsot ennél. Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes fonott kalácsot!