Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek

Gluténmentes fonott kalács

gluténmentes fonott kalács
gluténmentes fonott kalács

Gluténmentes fonott kalács

Fedezd fel a tökéletes harmóniát a puha, fonott kalács és a gluténmentes életmód között. Egyszerűen elkészíthető, gyönyörűen fonott kalács minden harapásával meghódítja a szívedet és a gyomrodat. Próbáld ki most, és élvezd az egészséges és ízletes gasztronómiai élményt! Íme a gluténmentes tejszínes fonott kalács receptje.

A gluténmentes fonott kalács hozzávalói

  • 200 g langyos kókusztejszín
  • 100 g langyos víz
  • 1 tojás
  • 12 g eritrit
  • 3 g porélesztő
  • 3 g só
  • 320 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
  • 1 tojás a kenéshez

A gluténmentes fonott kalács elkészítése

  1. OId fel a nedves hozzávalókban a sót, az élesztőt és az eritritet, majd add hozzá a lisztet és fakanállal keverd jól el, míg besűrűsödik. Először lágy lesz a tészta
  2. Fed le az edényt és pihentesd 15 percig
  3. Ezután, enyhén lisztes felületen gyúrd át a tésztát és oszd két részre (én 2 szálas fonást alkalmaztam, ha másmilyet használsz akkor aszerint oszd el a tésztát)
  4. Készítsd el a tetszőleges fonást és tess a tésztát sütőpapírral fedett tepsire.
  5. Kend  le a tetejét a tojással és pihentesd, míg a sütő melegszik.
    Mielőtt a sütőbe rakod ismét kend le.
  6. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  7. Ekkor tedd be a tepsit, majd állítsd a hőmérsékletet 190 fokra és süsd 40-50 percig, sütőtől függően

Kiváló a húsvéti sonkához, de nem csak húsvétkor hanem bármikor ha kalácsot ennél. Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes fonott kalácsot!

gluténmentes fonott kalács
gluténmentes fonott kalács

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com