A szaftos resztelt máj
Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel a resztelt máj. Viszont fontos, hogy puha és szaftos legyen. Ezt a receptet úgy készítjük, hogy még a diétádba is beleférjen, paleosan édesburgonyával. Íme a szaftos resztelt máj édesburgonyával.
A szaftos resztelt máj hozzávalói:
-
~250 g sertésmáj
-
1 fej vöröshagyma
-
1 tk paradicsompüré vagy 1 nagy sima paradicsom apróra vágva
-
2 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
őrölt kömény
-
majoranna
-
pirospaprika
-
~2 dl víz
-
kókuszzsír a sütéshez
A szaftos resztelt máj elkészítése:
Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt és pirítsd le rajta a paradicsompürét vagy az apróra vágott paradicsomot. A vöröshagymát vágd szeletekre és add a paradicsomos alaphoz.
A serpenyőbe tedd a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és kezdd el píritani. Az egészet szórd őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Addj hozzá aó vizet és forgasd össze az egészet . Kb. 5-10 percen keresztül főzd, majd végül főtt édesburgonyával tálald.
Próbáld ki Te is ezt a szaftos resztelt máj receptet az édesburgonyával!