Villámgyors zabpalacsinta reggelire (gluténmentes)
Gyorsan elkészíthető reggelire a zabpalacsinta. Ebben a receptben gluténmentes zabpelyhet használunk és növényi tejet. Íme a villámgyors zabpalacsinta reggelire.
Zabpalacsinta reggelire – hozzávalók
- 5 evőkanál gluténmentes zabpehely
- 2 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet vanília kivonat
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 dl kókusztej vagy mandulatej
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Zabpalacsinta reggelire – elkészítése
- Öntsd a gluténmentes zabpehelyre a növényi tejet, hagyd egy kicsit állni.
- Add hozzá a tojást, a vaníliát, a sütőport és a sót, majd keverd csomómentesre a masszát. A zabpehelyliszttel tudod beállítani a sűrűségét, ha szükséges még.
- Forrósíts fel egy serpenyőben egy kevés zsiradékot, ami lehet olívaolaj vagy kókuszzsír.
- Süsd barnára mindkét oldalát.
Próbáld ki Te is a zabpalacsintát reggelire! Nézd meg a többi zabpalacsinta receptet is a blogon!