Mandulaliszt piskóta recept
Készíts piskóta tésztát mandulalisztből. A mandulaliszt gluténmentes, ha gluténérzékeny vagy, de ha csak nem akarsz glutént fogyasztani, akkor ez a mandulaliszt piskóta recept Neked való. A piskótára tehetsz meggyet, cseresznyét, ízlésed szerint. Íme a mandulaliszt piskóta recept.
Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez)
- 6 tojás, kettéválasztva
- ~150 g mandulaliszt (otthon is elkészítheted, mandulaliszt készítése otthon)
- 40 g eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 500 g kimagozott megy vagy cseresznye
- eritrit porcukor (opcionális)
A mandulaliszt piskóta recept elkészítése
- Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét
- A tojások fehérjét verd kemény habbá az eritrittel.
- A felvert habhoz add hozzá a tojások sárgáját és óvatosan keverd össze.
- A mandulalisztet keverd össze a sütőporral és a fahéjjal majd ezt is add hozzá a fehérjehabhoz.
- Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a piskóta tésztát egyenletesen oszlasd el rajta.
- A meggyet vagy a cseresznyét szórd a tetejére és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süsd.
- Hagyd kihűlni úgy könnyebb is leszedni a sütőpapíról, és vágd fel tetszőleges méretű kockákra. Ízlés szerint szórhatsz rá eritrit porcukrot.
Próbáld ki Te is ezt a mandulaliszt piskóta receptet!