Gluténmentes Isler Recept – Klasszikus Sütemény Újragondolva
Készítsd el az isler sütemény gluténmentes változatát ezzel az egyszerű recepttel! Ideális választás mindenki számára, aki gluténmentes étrendet követ, de szeretné élvezni a hagyományos isler ízvilágát.
A Gluténmentes Isler Recept hozzávalói:
- 200 g gluténmentes liszt (pl. mandulaliszt vagy rizsliszt)
- 100 g vaj (vagy laktózmentes margarin)
- 50 g porcukor vagy eritrit
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- egy csipet só
- 100 g cukormentes sárgabaracklekvár a töltéshez
- 100 g gluténmentes étcsokoládé a bevonathoz
Gluténmentes Isler Recept elkészítése:
- Tészta elkészítése: Keverd össze a gluténmentes lisztet, porcukrot és a sót egy nagy tálban. Add hozzá a hideg, kockára vágott vajat, és morzsold el a liszttel. Add hozzá a tojássárgáját és a vaníliakivonatot, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és formázható lesz.
- Pihentetés: Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
- Sütés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 3-4 mm vastagságúra, majd egy kiszúróval szaggass ki kör alakú korongokat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek.
- Töltés: Hagyd teljesen kihűlni a korongokat, majd párosával kend meg őket cukormentes sárgabaracklekvárral.
- Csokoládé bevonat: Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett, és mártsd meg a megtöltött islereket a csokoládéban. Hűtőben hagyhatod megszilárdulni a csokoládét.
Tippek:
- Ha szeretnél variálni, próbálj ki más gluténmentes lisztet is, mint például a hajdinaliszt vagy a kukoricaliszt.
- A sárgabaracklekvár helyett használhatsz ribizli- vagy málnalekvárt is, hogy különleges ízhatást érj el.
Táplálkozási információk:
Ez a gluténmentes isler recept tökéletes választás mindenki számára, aki ízletes és hagyományos süteményre vágyik gluténmentes változatban. Az étcsokoládé és a sárgabaracklekvár harmonikus ízkombinációt alkot, amely elnyeri a család és a barátok tetszését is.
Nézd meg a többi isler receptet is a honlapon: Isler receptek gyűjteménye.