Krémes és finom gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagylalt recept
Készítsd el otthon a legkrémesebb és legfinomabb gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagylaltot!
Ha szereted a fagylaltot, de gluténérzékenységed van, vagy kerülnéd a cukrot és a tejtermékeket, akkor ez a recept pont neked való.
Megmutatom hogyan készítsd el a tökéletes gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagyit otthon, mindössze néhány egyszerű hozzávalóval és pár lépésben. Íme a gluténmentes fagyi receptje.
A gluténmentes fagyi recept hozzávalói:
- 400 ml kókusztejszín (zsíros, konzerv)
- 200 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
- 1/2 csésze eritrit (vagy más cukorhelyettesítő)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g cukormentes, gluténmentes csokoládé (opcionális, apróra vágva vagy reszelve)
- Egy csipet só
A gluténmentes fagyi recept elkészítésének lépései:
-
Előkészítés:
- Győződj meg róla, hogy minden hozzávaló hideg, különösen a kókusztejszín és a mandulatej. Tedd őket a hűtőbe legalább 1 órával az elkészítés előtt.
-
Kókusztejszín felverése:
- Egy nagy tálban kezd el felverni a kókusztejszínt egy elektromos habverővel közepes sebességen. Addig verd, amíg kemény habbá válik. Ez körülbelül 3-5 percet vesz igénybe.
-
Mandulatej és eritrit hozzáadása:
- Lassan add hozzá a mandulatejet és az eritritet a felvert kókusztejszínhez, közben óvatosan keverd össze egy spatulával. Ne keverd túl, csak amíg homogén masszát nem kapsz.
-
Vaníliakivonat és csipet só:
- Add hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót a keverékhez. Óvatosan keverd el.
-
Opcionális csokoládé hozzáadása:
- Ha szeretnél csokoládédarabokat a fagylaltodban, most add hozzá a reszelt vagy apróra vágott cukormentes, gluténmentes csokoládét. Óvatosan keverd bele a masszába.
-
Fagylalt formázása:
- Öntsd a keveréket egy fagylaltos dobozba vagy egy műanyag tartóba. Simítsd el a tetejét, és takard le fóliával vagy egy fedővel.
-
Fagyasztás:
- Helyezd a fagylaltot a fagyasztóba, és hagyd legalább 6 órán át vagy egy éjszakán át fagyni. Minél tovább hagyod fagyni, annál jobb lesz az állaga.
-
Tálalás:
- Amikor készen állsz a tálalásra, vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, és hagyd állni 5-10 percig, hogy kicsit megpuhuljon. Egy fagylaltkanállal formálj gombócokat, és élvezd!
Tippek a tökéletes gluténmentes fagylalthoz:
- Kísérletezz ízekkel: Hozzáadhatsz különféle ízesítőket, például fahéjat, kávét vagy gyümölcspüréket a vaníliakivonat helyett vagy mellett.
- További kiegészítők: Próbálj ki gluténmentes, cukormentes kekszdarabokat, dióféléket vagy gyümölcsöket (itt például epret), hogy még gazdagabb legyen a fagylaltod.
Ez a gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagylalt recept egyszerűen elkészíthető és garantáltan mindenkit lenyűgöz majd. Készítsd el, és élvezd a saját, házi készítésű, egészséges desszertedet!