Glutén és laktózmentes ételek Glutén és tejmentes receptek Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek Paleo receptek

Gluténmentes fagyi recept

gluténmentes fagyi recept
gluténmentes fagyi recept

Krémes és finom gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagylalt recept

Készítsd el otthon a legkrémesebb és legfinomabb gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagylaltot!

Ha szereted a fagylaltot, de gluténérzékenységed van, vagy kerülnéd a cukrot és a tejtermékeket, akkor ez a recept pont neked való. 

Megmutatom hogyan készítsd el a tökéletes gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagyit otthon, mindössze néhány egyszerű hozzávalóval és pár lépésben.  Íme a gluténmentes fagyi receptje.

A gluténmentes fagyi recept hozzávalói:

  • 400 ml kókusztejszín (zsíros, konzerv)
  • 200 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
  • 1/2 csésze eritrit (vagy más cukorhelyettesítő)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 g cukormentes, gluténmentes csokoládé (opcionális, apróra vágva vagy reszelve)
  • Egy csipet só

A gluténmentes fagyi recept elkészítésének lépései:

  1. Előkészítés:

    • Győződj meg róla, hogy minden hozzávaló hideg, különösen a kókusztejszín és a mandulatej. Tedd őket a hűtőbe legalább 1 órával az elkészítés előtt.
  2. Kókusztejszín felverése:

    • Egy nagy tálban kezd el felverni a kókusztejszínt egy elektromos habverővel közepes sebességen. Addig verd, amíg kemény habbá válik. Ez körülbelül 3-5 percet vesz igénybe.
  3. Mandulatej és eritrit hozzáadása:

    • Lassan add hozzá a mandulatejet és az eritritet a felvert kókusztejszínhez, közben óvatosan keverd össze egy spatulával. Ne keverd túl, csak amíg homogén masszát nem kapsz.
  4. Vaníliakivonat és csipet só:

    • Add hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót a keverékhez. Óvatosan keverd el.
  5. Opcionális csokoládé hozzáadása:

    • Ha szeretnél csokoládédarabokat a fagylaltodban, most add hozzá a reszelt vagy apróra vágott cukormentes, gluténmentes csokoládét. Óvatosan keverd bele a masszába.
  6. Fagylalt formázása:

    • Öntsd a keveréket egy fagylaltos dobozba vagy egy műanyag tartóba. Simítsd el a tetejét, és takard le fóliával vagy egy fedővel.
  7. Fagyasztás:

    • Helyezd a fagylaltot a fagyasztóba, és hagyd legalább 6 órán át vagy egy éjszakán át fagyni. Minél tovább hagyod fagyni, annál jobb lesz az állaga.
  8. Tálalás:

    • Amikor készen állsz a tálalásra, vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, és hagyd állni 5-10 percig, hogy kicsit megpuhuljon. Egy fagylaltkanállal formálj gombócokat, és élvezd!

Tippek a tökéletes gluténmentes fagylalthoz:

  • Kísérletezz ízekkel: Hozzáadhatsz különféle ízesítőket, például fahéjat, kávét vagy gyümölcspüréket a vaníliakivonat helyett vagy mellett.
  • További kiegészítők: Próbálj ki gluténmentes, cukormentes kekszdarabokat, dióféléket vagy gyümölcsöket (itt például epret), hogy még gazdagabb legyen a fagylaltod.

Ez a gluténmentes, cukormentes és tejmentes fagylalt recept egyszerűen elkészíthető és garantáltan mindenkit lenyűgöz majd. Készítsd el, és élvezd a saját, házi készítésű, egészséges desszertedet!

gluténmentes fagyi recept
gluténmentes fagyi recept

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com