Gluténmentes bagett

gluténmentes bagett

Szereted a bagettet és szeretnéd otthon is elkészíteni? Legyen egészséges és finom is? Ráadásul gluténmentes, tejmentes, szójamentes? Íme a gluténmentes bagett receptje:

Hozzávalók:

  • 3 db M-es tojás
  • 100 ml víz
  • 20 ml friss citromlé
  • 1 csomag Éléskamra sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett lisztkeverék

A gluténmentes bagett elkészítése:

  1. A 3 tojást keverd el vízzel és citromlével. 
  2. Add hozzá a lisztkeveréket és keverd simára.
  3. Pihentesd 20 percig
  4. A pihentetés után vizes kézzel formázz hosszúkás bagetteket. (Nekem 2 db lett).
  5. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső fokozat), süsd 20 percig, majd 180 fokon még 20 percet.
  6. Várd meg míg kihűl és úgy fogyaszd.

Teljes kiőrlésű pékárúra emlékeztet.

Próbáld ki Te is a gluténmentes bagett receptjét!

gluténmentes bagett
gluténmentes bagett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com