Szereted a bagettet és szeretnéd otthon is elkészíteni? Legyen egészséges és finom is? Ráadásul gluténmentes, tejmentes, szójamentes? Íme a gluténmentes bagett receptje:
Hozzávalók:
- 3 db M-es tojás
- 100 ml víz
- 20 ml friss citromlé
- 1 csomag Éléskamra sokmagvas bagett szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes bagett elkészítése:
- A 3 tojást keverd el vízzel és citromlével.
- Add hozzá a lisztkeveréket és keverd simára.
- Pihentesd 20 percig
- A pihentetés után vizes kézzel formázz hosszúkás bagetteket. (Nekem 2 db lett).
- Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső fokozat), süsd 20 percig, majd 180 fokon még 20 percet.
- Várd meg míg kihűl és úgy fogyaszd.
Teljes kiőrlésű pékárúra emlékeztet.
Próbáld ki Te is a gluténmentes bagett receptjét!