Gluténmentes kenyér

Gluténmentes kenyér

Nem szeretnél a kenyérről lemondani?  Akkor nézd meg ezt a szénhidrát csökkentett gluténmentes kenyér receptet. Gluténmentes, gabonamentes, tejmentes, szójamentes, adalékmentes. Íme a gluténmentes kenyér:

Hozzávalók:

  • 3 db M-es tojás
  • 150 ml víz
  • 10 ml friss citromlé
  • 30 g folyékony kókuszzsír
  • 1 csomag (200 g)Éléskamra Falusi kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék

A gluténmentes kenyér elkészítése:

  1. A tojásokat keverd el a vízzel és a friss citromlével, valamint a folyékony zsíradékkal.
  2. Add hozzá a lisztkeveréket és kanállal (vagy ha tudod dagasztószárral) kb. 2-3 percig keverd. Igyekezz minél több levegőt beledolgozni.
  3. 30 percig pihentesd
  4. A pihentetés után paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (pl. bambuszrost liszt, manióka liszt).
  5. Formázd meg a kenyered tetszés szerint és hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós és vágd be 4-5 helyen mélyebben.
  6. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig sütőtől függően.
  7. Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel!


Gluténmentes kenyér
Gluténmentes kenyér

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com