Mézeskalács Paleo karácsonyi sütemények

Gluténmentes mézeskalács

gluténmentes mézeskalács
gluténmentes mézeskalács

Gluténmentes mézeskalács

Te is szereted a mézeskalácsot, viszont nem szeretnéd a hagyományos verziót fogyasztani? Esetleg gluténérzékeny vagy? Vagy odafigyelsz és tudatosan nem is fogyasztasz gluténtartalmú ételeket? Akkor ez a gluténmentes mézeskalács recept Neked való.

A gluténmentes mézeskalács hozzávalói

  • 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • 3 db M-es tojás 
  • 70 g méz
  • 50 g poreritrit, ha nincs őröld porrá
  • 80 g lágy kókuszzsír
  • 20 ml friss citromlé

A gluténmentes mézeskalács elkészítése

  1. Keverd el a tojásokat a mézzel, a poreritrittel, a citromlével, és a kókuszzsírral.
  2. Add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és alaposan keverd el.
  3. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig.
  4. Szilikonos lapon (kis liszten) gyúrd fényes tésztává, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra enyhén lisztes felületen és szúrd ki a kívánt formákkal.
  5. Ismételd, míg el nem fogy a tészta.
  6. Rakosgasd távolabb egymástól tepsire a kekszeket, kend le tojássárgájával.
  7. 180 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 10 perc alatt sül készre (ne piruljon).
  8. Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal vagy írókával vagyis a mézeskalács mázzal.

Dobozban tárolva 3-5 napig marad puha.

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes mézeskalács receptet!

gluténmentes mézeskalács
Gluténmentes mézeskalács

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com