Bejgli recept Glutén és tejmentes receptek Paleo karácsonyi sütemények

Diós bejgli recept (glutén és laktózmentes)

mindenmentes bejgli
mindenmentes bejgli

Ne mondj le a bejgliről, akkor sem ha tudatosan táplálkozol se.  Ez a diós bejgli gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Nyugodtan fogyaszthatod az ünnepek alatt. Íme a diós bejgli receptje:

A diós bejgli recept hozzávalói:

  • 1 csomag Éléskamra ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék

  • 4 db M-es tojás + 1 tojás a kenéshez

  • 40 ml víz

  • 30 ml citromlé

  • 60 g eritrit

  • 60 g lágy kókuszzsír

A diós töltelékhez:

  • 200 g darált dió 

  • ~100 ml víz

  • 60 g eritrit

  • citrom reszelt héja

  • csipetnyi vaníliaőrlemény

A diós bejgli recept elkészítése:

  1. A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz adj 40 ml vizet, 30 ml frissen facsart citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt

  2. Keverd el a liszttel, gyúrd át picit és tedd a hűtőbe pihentetni 20 percre

  3. A pihentetés után lisztezett deszkán gyúrd át (érdemes mert nekem anélkül leragadt)

  4. Ketté is oszthatod a tésztát, de egyben is hagyhatod, akkor egy szép nagy bejgli lesz belőle.

  5. Töltsd meg a diós töltelékkel a bejglit.

  6. Tekerd fel a tésztát és két végét nyomkodd össze.

  7. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd rá és kend le először a tojás sárgájával, majd a fehérjével és a végén szurkáld meg villával.

  8. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig

Próbáld ki Te is ezt a diós bejgli receptet Te is!

mindenmentes bejgli
Mindenmentes bejgli

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com