Borscs leves
A borscs leves egy nagyszerű étel, a céklának téli hangulata van, karácsonykor, de nem csak akkor kitűnő lehet. Íme a borscs leves receptje:
Hozzávalók a borscs leveshez
- 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva
- 2 közepes cékla, hámozva, apró csíkokra vagy kockákra vágva
- 2 sárgarépa, hámozva, apróra darabolva
- ~250 g lila káposzta, laskázva, darabolva
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 3 db babérlevél
- 1 kávéskanál egész szemes bors
- só
- 1 liter víz
- fél citrom leve
A borscs leves elkészítése
- A kókuszzsíron futtasd meg a hagymát.
- Add hozzá a céklát, a sárgarépát, a lila káposztát és kevergetve 6-7 percig pirítsd.
- Tedd hozzá a paradicsomsűrítményt, a babérlevelet és a borsot.
- Sózd meg, és öntsd fel az 1 liter vízzel, és főzd puhára a zöldségeket.
- Néhány csepp citromlével meghintve tálald.
Próbáld ki Te is ezt a borscs leves receptet!