Paleo kaszinótojás
Közeleg az ünnep és nem tudod, mit készíts a vendégeknek? Szeretnél valami könnyűt, gyorsat és olyan ételt, amivel le is tudod nyűgözni a vendégeid? Íme, a paleo kaszinótojás receptje, amivel biztosan sikert aratsz.
Hozzávalók:
-
5 db tojás
-
1 avokádó
-
só, bors
-
citrom leve
-
fűszerek ízlés szerint
A paleo kaszinótojás elkészítése:
-
A tojásokat tedd egy lábasba, öntsd fel vízzel, hogy ellepje mindegyiket.
-
Forrástól számítva 10 percig főzd.
-
Közben készítsd el az avokádókrémet. Vágd félbe az avokádót, kanállal szedd ki a húsát. Jól nyomkodd szét, fűszerezd, majd locsold meg a citrom levével.
-
Amikor a tojások megfőttek, tedd hideg víz alá, hűtsd le.
-
Pucold meg a tojásokat a héjától, majd vágd ketté és szedd ki a sárgáját. Ezt még keverd bele az avokádókrémbe.
-
A félbevágott főtt fehérjékbe halmozz bele az avokádókrémből, díszítheted pirospaprikával, chili porral.
Fogyaszthatsz mellé valamilyen gluténmentes kenyeret és tálald szépen, ízlésesen. Az avokádó helyett pedig tölthetsz bele tormakrémet is!