Piskótatekercs recept (gluténmentes, paleo)
Egykor gyerekkorunk nagy kedvence volt a piskótatekecs, most pedig újra felidézhetjük vele a gyerekkor varázslatos pillanatait és meghitt emlékeit. Friss, puha piskótatekercs, melynek tökéletesen levegős állaga és csábítóan édes íze minden harapással elvarázsol. Fedezd fel, hogyan készítsd el egyszerűen otthon, hogy elbűvölj mindenkit egy ínyenc desszerttel. Íme a piskótatekercs receptje.
A piskótatekercs recept hozzávalói
- 60 g Szafi Reform csökkentett-szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 65 g eritrit
- 1 g só
- 4 db M-es tojás
- 20 g meleg kókuszolaj
- cukormentes lekvár
A piskótatekercs recept elkészítése
- Bélelj ki sütőpapírral egy 30×21 cm-es (belső méret) tepsit.
- Válaszd külön a tojások fehérjét és sárgáját.
- A sárgájához add hozzá a lisztet, az eritrit felét és a kókuszolajat.
- A fehérjéhez add hozzá az eritrit másik felét és a sót.
- A fehérjét verd fel kemény habbá, majd add hozzá a sárgájához a hab 1/3-át és dolgozd el ezt is külön a másik tálban, robotgép segítségével, (ha nincs jó a spautlával is) és ha ez sűrű krémmé összeállt, add hozzá a hab másik 2/3-át és alacsony fokozaton dolgozd el ezt is robotgéppel (de ezt már alacsony fokozaton) vagy ugye kézzel.
- Ezután spatulával keverd tovább már ha eddig a robotgépet használtad.
- Óvatosan add hozzá a maradék habot, és óvatos mozdulatokkal keverd össze, hogy ne törjön össze a hab.
- Öntsd bele a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét.
- Előmelegített 175 fokos sütőben (alsó-felső programon) 20 percig süsd
- Ha kivetted a tepsiből, húzd le róla a sütőpapírt, és csavard illatmentes konyharuhába és így hagyd kihűlni.
- Ha kihűlt, tekerd ki a piskótát a konyharuhából, és töltsd meg a lekvárral és újra tekerd fel.