
Szereted a diós sütit? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy egészséges változatot elkészíteni a diós kosárkából? Akkor ez a recept Neked szól. Íme a diós süti receptje:
A diós süti tésztájának hozzávalói:
- 60 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
- 30 g eritrit
- csipetnyi só
- 1 g szódabikarbóna
- 40 g cocomas (kókusz tejszín)
- 70 g víz
- 2 db M-es tojás
A diós töltelék hozzávalói:
- 70 g darált dió
- 80 g cukormentes sárgabaracklekvár
- 2-3 teáskanál bambuszrostliszt
- fél citrom héja lereszelve
A diós süti elkészítése lépésről lépésre:
- A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben
keverd össze.
- Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy
5 percre.
- A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.
- Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.
- Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.
- A tésztából „csipegess” ki darabokat és tedd bele a kosárka formába, ha nincs jó a muffinforma is. Legyen egy mélyedés ahová teszed a tölteléket.
- Halmozz rá a diós töltelékből mindegyik kosárra.
- 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Az a jó, ha szépen megemelkedik a kosár teteje. Nekem ebből 8 db diós süti lett.
Kitűnő lehet ez a diós süti reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, magaddal viheted munkahelyre, suliba, kirándulásra is.