Paleo ételek

Diós süti

diós süti
diós süti
Diós süti

Szereted a diós sütit? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy egészséges változatot elkészíteni a diós kosárkából? Akkor ez a recept Neked szól. Íme a diós süti receptje:

 

 

 

A diós süti tésztájának hozzávalói:

  • 60 g Szafi Reform  szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
  • 30 g eritrit
  • csipetnyi só
  • 1 g szódabikarbóna
  • 40 g cocomas (kókusz tejszín)
  • 70 g víz
  • 2 db M-es tojás

A diós töltelék hozzávalói:

  • 70 g darált dió
  • 80 g cukormentes sárgabaracklekvár
  • 2-3 teáskanál bambuszrostliszt
  • fél citrom héja lereszelve

A diós süti elkészítése lépésről lépésre:

  1. A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben

    keverd össze.

  2. Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy

    5 percre.

  3. A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.
  4. Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.
  5. Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.
  6. A tésztából “csipegess” ki darabokat és tedd bele a kosárka formába, ha nincs jó a muffinforma is. Legyen egy mélyedés ahová teszed a tölteléket.
  7. Halmozz rá a diós töltelékből mindegyik kosárra.
  8. 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Az a jó, ha szépen megemelkedik a kosár teteje. Nekem ebből 8 db diós süti lett.

Kitűnő lehet ez a diós süti reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, magaddal viheted munkahelyre, suliba, kirándulásra is.


diós süti
Diós süti

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com