
Ugye Te is szereted a rántott csirkecombot? De már unod, hogy miután megetted még órákig kell emésztened és olyan nehéz lesz tőle a gyomrod? Nem szereted, hogy egy fél napot kell szellőztetni az olajszag után az egész lakást és ez a kellemetlen szag már szinte a bútorokba is beette magát? Akkor Neked ajánlom a következő receptet, ahol egy finom, de ugyanakkor egészséges gluténmentes rántott hús receptet mutatok be.
Hozzávalók:
- 1 tálca, kb. 600 g csirkecomb
- szezámmagliszt
- 2 tojás
- Éléskamra ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- só
- kókuszzsír
- paradicsom, kigyóuborka, saláta
A gluténmentes rántott hús elkészítése:
- Most meg a csirkecombokat és sózd meg,
- Tedd külön kis tálakba vagy tányérra a szezámmaglisztet, a felvert tojást és a panírmorzsát,
- Forgasd meg a húsokat először a szezámmaglisztben, utána a tojásban, végül a panírmorzsában, Érdemes egy két villát használni a művelethez, így viszonylag megúszod a koszolást,
- A serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. félig elfedje a húsokat és melegítsd fel! Ez nem éppen kókuszzsír kímélő recept,
- Süsd ki a húsokat a kókuszzsírban,
- Vágd fel a paradicsomot, kígyóuborkát, tedd hozzá a salátakeveréket.
Tálald a saláta mellé a csirkecombokat!
Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes rántott hús receptet Te is!
