Gluténmentes ételek Gluténmentes receptek Paleo receptek Paleo receptek kezdőknek

Patisszon fasírt

patisszon fasírt

Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕

Igen, támogatom az oldalt
patisszon fasírt

Patisszon fasírt

Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a “vegetáriánus” változatot (patisszon fasírt) Neked találtak ki. Valamilyen egyéb zöldségkörettel tálald, pl. párolt brokkolival. Íme a patisszon fasírt receptje.

A patisszon fasírt hozzávalói

  • 1 közepes méretű patisszon
  • 1 egész tojás
  • 3-4 evőkanálnyi útifűmaghéj (ezt látni fogod mennyi kell)
  • só, bors, pirospaprika
  • gluténmentes panírmorzsa
  • kókuszolaj a sütéshez

A patisszon fasírt elkészítése

  1. A patisszont hámozd meg, vágd apróbb darabokra és reszeld le. A magokat szedd ki, de nem muszáj.
  2. Sózd be és hagyd állni kb. 10 percig, majd nyomkodd ki a levét
  3. Add hozzá a tojást, keverd el vele
  4. Fűszerezd
  5. Add hozzá az útifűmaghéjat, látni fogod, hogy szívja magába a vizet, és hogy mennyi kell pontosan, hogy jól formázható legyen
  6. Formázz fasírtgolyókat a patisszonból és forgasd meg gluténmentes panírmorzsában
  7. Egy mélyebb falú serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. a feléig lepje majd el a patisszon fasírt golyókat
  8. Süsd meg a fasírtokat aranybarna színűre
  9. Tálald pl. blansírozott brokkokival.

Próbáld ki Te is ezt a patisszon fasírt receptet! Nézd meg a cukkini fasírt receptjét is, amit sütőben készítünk!

patisszon fasírt
patisszon fasírt

    Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
    Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!

    Igen, támogatom az oldalt ☕

    (Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)

    Ezek is érdekelhetnek

    HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com