Glutén és laktózmentes ételek Glutén és tejmentes receptek Hókifli Paleo karácsonyi sütemények Szafi kenyér és péksütemény liszt receptek Szafi süteményliszt receptek

Lekváros hókifli

lekváros hókifli
diós hókifli

Lekváros hókifli

Szereted a hókiflit? Lekvárral? Mit szólnál egy olyan recepthez, ami gluténmentes,tejmentes, és a szénhidráttartalma is minimális? Akkor ez a recept neked való. Íme a lekváros hókifli receptje:

A lekváros hókifli hozzávalói

A hókifli tészta hozzávalói:

  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 10 g eritrit
  • csipetnyi só
  • 50 g kókusztejszín
  • 15 g frissen facsart citromlé
  • 30 g folyékony kókuszzsír vagy libazsír vagy kacsazsír
  • 1 db tojás
  • 60 g víz
  • ~ 5g  paleo liszt (pl. nyílgyökérliszt vagy bambuszrost liszt) a gyúráshoz és formázáshoz

A lekváros hókifli töltelékének hozzávalói :

  • cukormentes lekvár 

A sütés utáni forgatáshoz

  • 25 g poreritrit vagy eritrit darálva

A lekváros hókifli elkészítése lépésről lépésre

  1. Külön edénybe keverd össze a folyékony és a száraz alapanyagokat, majd öntsd őket egybe és dolgozd csomómentesre. Először lágy tésztát fogsz kapni, de a pihentetés után nagyon jól formázható tészta lesz, nem fog leragadni.
  2. Pihentesd a tésztát kb. 5-10 percig.
  3. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  4. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújts belőle 0,5 cm vastag lapot.
  5. Szúrd ki 6 cm-es pogácsaszaggatóval.
  6. A leeső részeket addig gyúrjd össze, nyújtsd, majd szaggasd újból, míg az összes tészta elfogy.
    Nekem ebből a mennyiségből 16 db lett.
  7. Osszd el a kis lapokon a lekvártt, majd hajtsd rá a széleit és nyomkodd össze.
  8. Ezután óvatosan sodorj kb. 9,5 cm hosszú rudakat, majd hajlítsd kifli alakúra és rakd őket egymástól távol a tepsire.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig süsd.
    Vedd le a tepsiről a lekváros hókifliket, és hagyd kihűlni, rácsra is ráteheted.
  10. Öntsd a poreritritet egy tálba, rakd bele a kifliket (még melegen) és alaposan rázd össze.

Isteni finom, puha és omlós lesz.

A lekvár valószínűleg el fog olvadni, be fog szívódni a tésztába. Érdemes kettévágni és még belekenni egy kicsit.

Próbáld ki Te is ezt a lekváros hókifli receptet!

lekváros hókifli
Lekváros hókifli

 

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com