
Waldorf saláta
Egy könnyű, finom, ízletes és tápláló saláta, ami magában is lehet egy könnyű vacsora, de köretként húsokhoz, halakhoz is tálalható. Íme a Waldorf saláta receptje.
A Waldorf saláta hozzávalói
- 150 g zellergumó
- 150 g alma (pl.: jonatán, idared)
- ~50 g dióbél
- 2 ek. frissen facsart citrom leve
- ~2 adag tormakrém
A Waldorf saláta elkészítése
- Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra.
- Melegíts vizet egy kisebb lábosban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le, engedj rá hideg vizet.
- Készítsd el a tormakrémet és hűtsd le.
- Vágd négyfelé az almákat, szedd ki a magházukat, szeleteld kisebb kockákra, és locsold meg citromlével. Az almát nem muszáj meghámozni.
- A dióbelet darabold kisebb méretűre, és egy serpenyőben zsíradék nélkül pirítsd le.
- A megpirított diót, a zellert, az almát egy salátástálban forgasd össze a tormakrém öntettel és minimum 30 perce tedd hűtőbe.
Kitűnő lehet magában is, de köretként fogyaszthatod húsokhoz, halakhoz.
Próbáld ki Te is a Waldorf saláta receptet!
