Paleo receptek

Waldorf saláta

waldorf saláta
waldorf saláta

Waldorf saláta

Egy könnyű, finom, ízletes és tápláló saláta, ami magában is lehet egy könnyű vacsora, de köretként húsokhoz, halakhoz is tálalható.  Íme a Waldorf saláta receptje.

A Waldorf saláta hozzávalói

  • 150 g zellergumó
  • 150 g alma (pl.: jonatán, idared)
  • ~50 g dióbél
  • 2 ek. frissen facsart citrom leve
  • ~2 adag tormakrém

A Waldorf saláta elkészítése

  1. Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra.
  2. Melegíts vizet egy kisebb lábosban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le, engedj rá hideg vizet.
  3. Készítsd el a tormakrémet és hűtsd le.
  4. Vágd négyfelé az almákat, szedd ki a magházukat, szeleteld kisebb kockákra, és locsold meg citromlével. Az almát nem muszáj meghámozni.
  5. A dióbelet darabold kisebb méretűre, és egy serpenyőben zsíradék nélkül pirítsd le.
  6. A megpirított diót, a zellert, az almát egy salátástálban forgasd össze a tormakrém öntettel és minimum 30 perce tedd hűtőbe.

Kitűnő lehet magában is, de köretként fogyaszthatod húsokhoz, halakhoz.

Próbáld ki Te is a Waldorf saláta receptet!

waldorf saláta
Waldorf saláta

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com