Hétköznapi paleo receptek Paleo ételek

Paleo almás pite

paleo almás pite

Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕

Igen, támogatom az oldalt
paleo almás pite

Te is szereted az almás pitét, viszont nem szeretnéd a hagyományos fehérlisztes, cukros verziót fogyasztani? Akkor az alábbi almás pite receptet Neked találták ki. Ez a verzió mindenmentes, még tojás sincs benne és az almát sem kell főzni. Íme a paleo almás pite receptje:

Hozzávalók egy 24 cm-es kerek formához.

A tésztalaphoz:

  • 120 g gesztenyeliszt
  • 80 g nyílgyökérliszt
  • 1 csipet só
  • 50 g eritrit
  • 120 g kókuszzsír

A töltelékhez:

  • 5-600 g reszelt alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 15 g útifűmaghéj
  • 1 csipet vaníliaőrlemény

A paleo almás pite elkészítése lépésről lépésre:

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
  2. Olvaszd fel a mikróban a kókuszzsírt
  3. A gesztenyelisztet dolgozd össze a nyílgyökérliszttel, a sóval, eritrittel és a felolvasztott kókuszzsírral.
  4. Ha sikerült a kezedről leszedni a tésztát, akkor egyenletes rétegben öntsd bele a formába.
  5. 15 percig süsd 170 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon.
  6. Akkor van kész, amikor tapintásra nem ragad a teteje.
  7. Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön.
  8. Amíg hűl készítsd el a tölteléket. Hámozd meg az almákat és reszeld le.
  9. Keverd össze a töltelék hozzávalóit alaposan, majd a már kihűlt tésztalapra simítsd rá.
  10. Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.

Napokig eláll a hűtőben, közben élvezeti értékéből mit sem veszít.

Próbáld ki ezt a szuper receptet Te is!

paleo almás pite
Paleo almás pite


Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!

Igen, támogatom az oldalt ☕

(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com