Halas receptek Lazac receptek

A lazac sütése sütőben

lazac sütése sütőben
lazac sütése sütőben

A lazac sütése sütőben

Talán az egyik legegyszerűbb módja a lazac elkészítésének, ha sütőben sütöd. Ilyenkor mindössze pár perc alatt előkészítheted a halat aztán csak várnod kell, hogy a sütő végezze a dolgát.

A hal előkészítése nem különbözik a serpenyőben sült verziótól. Fontos, hogy melegítsd elő a sütőt kb. 180 fokra. A sütéshez egy tepsire és sütőpapírra lesz szükséged. Helyezd a halszeletet a sütőpapírral bélelt tepsire, fűszerezd és locsold meg egy kevés olajjal. A tetejére tehetsz citromkarikákat és friss zöldfűszert is. Vastagságtól függően kb. 10-12 perc alatt süsd készre a halat.

lazac sütése sütőben
A lazac sütése sütőben

A lazac sütése sütőben, a batyus változat

Sütőben sütve népszerűek a batyus változatok is. Ilyenkor egy nagyobb alufólia „fészekbe” fekteted bele a halat, amit megtölthetsz minden jóval. Fűszerezheted bátrabban, készíthetsz intenzívebb pácot a halnak, amiben a batyuban összezárva tud süldögélni.

Ha szeretnéd, hogy hosszabb időt töltsön együtt a hal a fűszerekkel, akkor csökkentsd a sütő hőmérsékletét akár 100 fokig és lassan, hosszabb (kb. dupla) ideig süsd a batyukat.

Így süsd a lazacot sütőben.

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com