Gluténmentes receptek Halas receptek Pisztráng receptek

Ropogós pisztráng sütése

ropogós pisztráng sütése
ropogós pisztráng sütése

Ropogós pisztráng sütése

Hogy legyen a pisztráng bőre kívül ropogós a húsa pedig omlós? Íme a recept, hogy Neked is sikerüljön. Ropogós pisztráng sütése serpenyőben.

Hozzávalók a ropogós pisztráng sütéséhez

  • 1 egész pisztráng, belsőség nélkül (kb. 200 -300 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3-4 evőkanál szezámliszt vagy más gluténmentes liszt (ne kukorica)
  • 1-2 tk pirospaprika
  • olívaolaj vagy kókuszolaj
  • citrom

A ropogós pisztráng sütése

  1. A halat mosd meg, irdald be egy késsel. 
  2. Sózd, borsozd meg kívül-belül, ne sajnáld a sót.
  3. A két megpucolt fokhagymagerezdet tedd a hal belsejébe.
  4. A szezámlisztet keverd össze a pirospaprikával egy nagyobb mélytányérban, amiben könnyen meg tudod forgatni a halat.



  5. Közben melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele olívaolajat vagy kókuszolajat, de ne ússzon benne.
  6. A már forró serpenyőben süsd a halat oldalanként 5-5 percig.
  7. Tálaláskor csepegtess rá citromot.

Köretként megy hozzá valamilyen zöldség párolva, friss saláta, jól megy hozzá a Waldorf saláta.

A ropogós pisztráng sütése ilyen egyszerű, próbáld ki Te is!

ropogós pisztráng sütése
Ropogós pisztráng sütése

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com