Ketogén receptek

Ketogén étrend

ketogén étrend
ketogén étrend

A ketogén étrend általános ismérvei

A szénhidrátban szegény, zsírokban viszont gazdag étrend követése kedvez fogyásnak. De ami még ennél is fontosabb, hogy egyre több kutatás jut arra az eredményre, hogy segít csökkenteni a cukorbetegség, szívbetegségek, az agyvérzés, az Alzheimer-kór, az epilepszia és sok más betegség kockázatát.

A ketogén étrend friss, teljes értékű ételek, mint a hal, hús, zöldségek, az egészséges zsírok és olajok fogyasztását javasolja és visszafogja a feldolgozott, vegyszerekkel kezelt ételek fogyasztását. A ketogén étrend olyan étrend, amely hosszú távon is fenntartható és élvezhető. Miért Te nem szeretnél szalonnát és tojást reggelizni? Persze kenyér nélkül.

ketogén étrend
Ketogén étrend

A kutatások azt mutatják, hogy a ketogén étrend segít a fogyásban, több energiát biztosít a nap során, és jóval tovább tart a jóllakotság érzése is. Ez utóbbi annak tudható be, hogy a kalóriák többsége zsírból származik, amely nagyon lassan emészthető, és kalóriatartalom szempontjából sűrű alapanyag. Ezek miatt a ketogén étrendet alkalmazó emberek kevesebb kalóriát fogyasztanak, ugyanis az étkezések után tovább tart a teltségérzetük, és nem érzik szükségét annak, hogy túl gyakran vagy túl sokat egyenek.

Miért válts át ketogén étrendre?

Aki a ketogén étrend szerint étkezik, annak teste hatékonyabban képes a zsírt üzemanyagként felhasználni. A zsír több mint kétszer annyi kalóriát tartalmaz, mint a szénhidrátok többsége, így mindennap sokkal kevesebb ételt kell fogyasztani. A zsír tápanyagként egyenletesebb energiaszintet biztosít, és nem dobja meg a vércukorszintet, így elmarad a hullámvasút, amelyet a nagy mennyiségű szénhidrát fogyasztása tud okozni. A kiegyensúlyozott energiaszint, amely egész nap kitart, annyit jelent, hogy több mindet tudunk elvégezni, és kevésbé fáradunk el közben.

A ketogén étrend előnyei

  • nagyobb mértékű fogyást eredményez (elsősorban testzsírból)
  • csökkenti a vércukorszintet és az inzulinrezisztenciát
  • csökkenti a trigliceridszintet
  • csökkenti a vérnyomást
  • javítja az agyi funkciókat
ketogén étrend
Ketogén étrend

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com