Gluténmentes puding készítése otthon kókusztejből mákkal és málnával
Nagyon finom és egyszerű paleo desszert. Elkészítheted nyáron a hőségben, de ősszel és télen is szuper lehet, akkor mirelit gyümölcsöt használj. Íme a gluténmentes puding elkészítése.
A gluténmentes puding hozzávalói
- 2 dl kókusztej vagy mandulatej
- 1 dl víz
- 3 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál őrölt mák
- 1 evőkanál zselatin
- 50-80 g málna és/vagy cukormentes lekvár
A gluténmentes puding elkészítése
- Egy lábosban kezd el melegíteni a kókusz vagy mandulatejet és a vizet
- Add hozzá az eritritet, a mákot és a zselatint.
- Kevergesd míg feloldódik benne az eritrit és a zselatin is.
- Öntsd kisebb tálkákba vagy ha van formád akkor abba. Nekem 2 kis tálkányi lett belőle.
- Tedd a hűtőbe, kell legalább 1 óra, hogy megdermedjen.
- A málnát egy villával nyomkodd össze, és habverővel keverd át, ebből lesz a málnaöntet. Ha nincs málnád, akkor valamilyen cukormentes lekvárt is használhatsz.
- A mákpudingot fordítsd ki a formából, tálkából és halmozd rá a málnaöntet vagy a lekvárt. Kipróbálhatod ribizlivel, eperrel, szederrel, de akár áfonyával is.
- Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes puding receptet!