Glutén és laktózmentes ételek Glutén és tejmentes receptek Gluténmentes receptek Hókifli Paleo karácsonyi sütemények Szafi kenyér és péksütemény liszt receptek Szafi süteményliszt receptek

Gluténmentes lekváros hókifli

lekváros hókifli
lekváros hókifli

Gluténmentes lekváros hókifli

Üdvözöllek a Gluténmentes Édenkövér Hókifli Kulináris Csodájában! Ez a különleges recept nem csupán egy desszert, hanem egy utazás a gluténmentes ízvilágok varázslatos birodalmába. Szájban olvadó hófehér tésztájával és a lekvár édes ölelésével ez a hókifli minden falatja egy mesebeli élményt.  Íme a lekváros hókifli receptje:

A gluténmentes lekváros hókifli hozzávalói

A gluténmentes lekváros hókifli tészta hozzávalói:

  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 10 g eritrit
  • csipetnyi só
  • 50 g kókusztejszín
  • 15 g frissen facsart citromlé
  • 30 g folyékony kókuszzsír vagy libazsír vagy kacsazsír
  • 1 db tojás
  • 60 g víz
  • ~ 5g  paleo liszt (pl. nyílgyökérliszt vagy bambuszrost liszt) a gyúráshoz és formázáshoz

A gluténmentes lekváros hókifli töltelékének hozzávalói :

  • cukormentes lekvár 

A sütés utáni forgatáshoz

  • 25 g poreritrit vagy eritrit darálva

A gluténmentes lekváros hókifli elkészítése lépésről lépésre

  1. Külön edénybe keverd össze a folyékony és a száraz alapanyagokat, majd öntsd őket egybe és dolgozd csomómentesre. Először lágy tésztát fogsz kapni, de a pihentetés után nagyon jól formázható tészta lesz, nem fog leragadni.
  2. Pihentesd a tésztát kb. 5-10 percig.
  3. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  4. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújts belőle 0,5 cm vastag lapot.
  5. Szúrd ki 6 cm-es pogácsaszaggatóval.
  6. A leeső részeket addig gyúrjd össze, nyújtsd, majd szaggasd újból, míg az összes tészta elfogy.
    Nekem ebből a mennyiségből 16 db lett.
  7. Osszd el a kis lapokon a lekvártt, majd hajtsd rá a széleit és nyomkodd össze.
  8. Ezután óvatosan sodorj kb. 9,5 cm hosszú rudakat, majd hajlítsd kifli alakúra és rakd őket egymástól távol a tepsire.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig süsd.
    Vedd le a tepsiről a lekváros hókifliket, és hagyd kihűlni, rácsra is ráteheted.
  10. Öntsd a poreritritet egy tálba, rakd bele a kifliket (még melegen) és alaposan rázd össze.

Isteni finom, puha és omlós lesz.

A lekvár valószínűleg el fog olvadni, be fog szívódni a tésztába. Érdemes kettévágni és még belekenni egy kicsit.

Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes lekváros hókifli receptet és nézd meg a többi hókifli receptet is a blogon!

lekváros hókifli
Gluténmentes lekváros hókifli

Ezek is érdekelhetnek

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com