Darát húsos rakott padlizsán
A padlizsánt nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Készítsünk belőle egy húsos rakott ételt. Egy nagyon ízletes és tápláló húsos-zöldséges étel. Íme a darált húsos rakott padlizsán receptje:
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű padlizsán
-
1 közepes cukkini
-
4 tojás
-
1 közepes vöröshagyma, felaprítva
-
2 gerezd fokhagyma, zúzva
-
~500 g sertés vagy marha darálthús
- 4-5 db saláta levél
- 4-5 db zellercikk (a gumós zellerből levágva vékonyan)
- 2 db közepes méretű paradicsom
- só, bors, pirospaprika
-
kakkukfű, oregánó
-
kókuszolaj vagy olívaolaj
- cheddar sajt (opcionális)
A darált húsos rakott padlizsán elkészítése:
-
A padlizsánt és a cukkinit is, vágd vékony karikákra, vagy uborkagyalun szeleteld fel.
-
Tedd egy tortaforma aljára a padlizsán szeleteket, sózd és locsold meg 1 evőkanál olajjal felvert 4 tojással.
-
Dinszteld meg a hagymát a zsíradékon, add hozzá a fokhagymát.
- Add hozzá a darált húst és pirítsd le.
-
Sózd, borsozd, ízesítsd meg a pirospaprikával is a végén
-
A darált húsos masszát egyenletes rétegben terítsd a padlizsán szeletekre.
- A tetejére először tedd rá a zellert, majd a salátaleveleket, hogy szinte teljesen befedje, majd jöhetnek a karikára vágott cukkiniszeletek és a végén tedd még rá a vékonyra vágott paradicsomot és végül pl. cheddar sajtszeleteket
-
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt süsd készre.
Próbáld ki Te is ezt a darált húsos rakott padlizsán receptet, ha pedig egy húsmentes verziót szeretnéd akkor nézd meg a cukkini torta receptet!