Bejgli torta
Nem szeretnél bajlódni a bejgli tészta nyújtásával, tekergetésével, meg azzal, hogy megreped. Akkor a bejgli torta receptjét Neked találták ki. Nem kell hozzá tésztát készíteni, nyújtani és megrepedni se fog. Ez a bejgli torta lisztmentes és tej és cukormentes is. Íme a bejgli torta receptje:
A bejgli torta hozzávalói
A mákréteghez:
- 100 g darált mák
- 50 g eritrit
- 2 ek. cukormentes baracklekvár
- 100 g finomra reszelt alma
- 1/2 narancs leve
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 ek. kókusztej
- 2 tojás
A diós réteghez:
- 150 g darált dió
- 50 g eritrit
- 1/2 kk. őrölt fahéj
- 1 csipet vanília őrlemény
- 1/2 narancs reszelt héja
- 3 ek. narancslé
- 2 ek. kókusztej
- 2 tojás
Az összeállításhoz:
- 4 tojásfehérje, egy csipet sóval habnak felverve
- egy kevés kókuszzsír a forma kenéséhez
- 200 g étcsokoládé (ennyi kellett, hogy teljesen elfedje, a 100 g kevés volt)
- 1 ek kókuszzsír a csokiöntethez
A bejgli torta elkészítése
Dolgozd össze egy-egy külön edényben a mákos és a diós réteghez az összetevőket
Verd fel tojásfehérjéket kemény habbá, felezd el és mindkét tésztához keverd hozzá
Egy kókuszzsírral kikent tortaformába kanalazd bele a mákos és a diós részt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd
Amint megsült, rögtön vedd ki a sütőből, hogy ne száradjon ki és hadd, hogy kihűljön
Ha kihűlt a tetejét kend le baracklekvárral és a megolvasztott étcsokoládát öntsd rá, végül néhány szem dióbéllel díszitheted a tetején
Próbáld ki Te is ezt a bejgli torta receptet, ha pedig a „normál” bejgli receptet keresel, illetve más karácsonyi sütemény receptet, akkor azt is találsz a honlapon!