Szeretnél egy igazán finom paleo piskóta tortát készíteni? Olyat, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes valamint nincs benne semmilyen adalékanyag és tartósítószer? Akkor ezt a recept pont Neked való. Íme a meggyes paleo piskóta receptje:
Hozzávalók:
- 1 csomag (125 g) Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)
- 6 db tojás
- 60 g eritrit
- 6 evőkanál víz
- 4 evőkanál kókuszzsír
- ~450 g meggy
A meggyes paleo piskóta elkészítése lépésről lépésre:
- 6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.
- A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.
- A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.
- Öntsd a meggyes paleo piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm).
- Nyomkodd bele a meggyet a masszába.
- Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig.
Jó étvágyat!