Gluténmentes banánkenyér
Ha otthon elkezdenek barnulni a banánok, készíts belőlük egy szuper finom édességet, a banánkenyeret, méghozzá gluténmentes változatban. Íme a gluténmentes banánkenyér receptje:
A gluténmentes banánkenyér hozzávalói:
-
3 érett banán összevillázva, vagy turmixolva
-
2 csésze zöldbanánliszt vagy mandulaliszt
-
1 csésze olvasztott kókuszolaj
-
1 csésze eritrit vagy xilit
-
1 csésze kókusztej vagy mandulatej
-
1 csomag sütőpor vagy 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
-
3 db tojás
-
csipet só
-
mazsola, szeletelt mandula (opcionális)
A gluténmentes banánkenyér elkészítése:
Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral. Egy másik tálban a banán pürére tedd az olvasztott kókuszolajat, a tojást, a cukrot és ezeket keverd ki. Tedd bele a tejet is. Végül ebbe a masszába a liszt és a sütőpor vagy szódabikarbóna. Az egészet pedig egy szilikon, vagy sütőpapírral bélelt formába tedd. 40-50 percig süsd 170 fokon.
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű gluténmentes banánkenyér receptet!