Hokkaido tök sütése – hokkaido tök töltve
Próbáltad már a hokkaido tököt? Készíthetsz belőle sokmindent, ebben a receptben megtöltjük, megsütjük. Íme a hokkaido tök sütése.
Hozzávalók:
-
1 kg hokkaido tök
-
25 dkg darált pulykahús
-
1 közepes fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db chili (vagy cseresznyepaprika )
-
10 db koktélparadicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
só, bors ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
2 ek olívaolaj
A hokkaido tök sütése
- Most meg a hokkaido tököt, majd kb. 1/3-1/4 részénél vágd le a kalapját, magját szedd ki
- Karalábévájóval vékonyítsd el a tök húsát kb. 1 cm-esre (alját is tetejét is)
- Tedd a sütőbe, kb. 180 fokon 20 percre egymás mellé
- Pirítsd meg olívaolajon a darált hús, közben a vöröshagymát, fokhagymát, chiliipaprikát vágd fel rusztikusra
- Add hozzá a darált húshoz a koktélparadicsommal, a kivájt tökhússal együtt.
- Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával
- Amíg ezek összesülnek, vágd fel a petrezselyemzöldet
- Húzd félre a serpenyőt, a sütőből vedd ki a tököket.
- A darált húsos keverékhez keverd hozzá a petrezselyemzöldet
- Töltsd meg a tököt a keverékkel jó púposan, és fedd be a tetejével.
- Tedd a sütőbe 20 percre kb. 170-180 fokon
- Mikor megsült (szúrd meg a tök húsát, elég puha-e) akár négybe is vághatod és úgy is tálalhatod
Ez a hokkaido tök sütése, a töltött hokkaido tök, próbáld ki Te is, és nézd meg a sütötök recepteket a honlapon!