Szereted az egészséges, paleo recepteket? Ha igen, köszönöm, ha meghívsz egy kávéra – ezzel segítesz, hogy még több recept születhessen! ☕
Igen, támogatom az oldalt
Húsvéti sonka főzése
A húsvét elmaradhatatlan része a finom főtt, füstölt sonka. Amennyiben van lehetőséged ne a gyorspácolt, ízfokozókkal teli verziót vásárold. Lehet kapni már a hagyományos füstölésű, ízfokozó, adalékanyagmentes sonkát is.
A húsvéti sonka főzéséhez a hozzávalók
- 1,5 -2 kg sonka
- 4 egész fokhagymagerezd
- 1 fej vöröshagyma héjastul
- 3 babérlevél
- 1 teáskanál szemes bors
- 3 borókabogyó
- 1 szegfűszeg
- 3 szegfűbors
A húsvéti sonka főzése
A sonkát áztasd be főzés előtti este vagy aznap pár órával előtte. Ha túl sós vagy túl füstös az íze, a hosszú áztatással lehet segíteni ezen. Cseréld le a vizet frissre úgy, hogy bőven ellepje, és tedd fel főni. A főzővízhez add hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát héjastul, valamint az összes fűszert. Lassú tűzön főzd annyi ideig, ahány kilós a sonka, vagy is minimum 1,5-2 órán keresztül. Ha nem tudtad beáztatni előző este, akkor tovább kb. 3 órán át. Hagyd a levében kihűlni. Így lesz hihetetlenül finom és omlós a sonka. A sonka levét ne öntsd ki, főzheted benne a tojásokat, illetve levesalapnak is jó lehet.
A húsvéti sonka főzése ilyen egyszerű. És a sonkát nem csak húsvétkor érdemes enni. Fogyaszthatsz hozzá kalácsot is.

Szereted az ilyen egészséges, paleo recepteket?
Támogasd az oldalt egy kávé árával, hogy még több finom és tiszta alapanyagból készült recept születhessen!
(Az 5 € csak javaslat – szabadon beírhatod, mennyivel szeretnél támogatni 😊)